Werkvoorbereider installatietechniek

Je bent hier:

Comfort Superieur. Dat voel je

Deze belofte doen wij onze klanten. Iedere dag stellen we alles in het werk om hen dit superieure gevoel te laten ervaren. Het effect is tastbaar: ons klantenbestand groei en daarom zijn we op zoek naar jou!

Als werkvoorbereider kom je terecht in een fijn team, waarin -naast werkvoorbereiders en projectleiders- ook collega’s van de tekenkamer en planning zijn ondergebracht. Je werkt samen met een vaste projectleider. Af en toe ondersteun je ook op andere projecten. Verder lever je een bijdrage aan het automatiseringsproces dat de afdeling werkvoorbereiding op dit moment doorloopt. Desgewenst draai je ook mee in het team ‘modelleren’. Een team dat symbool staat voor ons vooruitstrevende karkater: het team stelt zichzelf ten doel het project digitaal op te leveren vóór de start van de werkzaamheden. Zo kunnen we de daadwerkelijke uitvoering meer voorspelbaar laten verlopen.

Als werkvoorbereider uiteindelijk doorgroeien naar projectleider? We maken je ambitie graag bespreekbaar!

Jouw dagelijkse werkzaamheden

 • Je stelt een detailplanning op en stemt deze af met de projectleider en hoofdmonteur.
 • Samen met de collega’s van inkoop en magazijn zorg je ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plek aanwezig zijn.
 • Je overlegt met de tekenaar over detailaanpassingen en oplevering van tekenwerk.
 • Het opvragen, bewaken en beoordelen van externe offertes van onderaannemers.
 • Je legt de projectgegevens, behoeftes en (meerwerk)calculaties vast in Syntess.
 • Je organiseert kleinere projecten/projectdelen zelf en gaat regelmatig naar de locatie voor overleg met de opdrachtgever.
 • Voorbereiding van de termijnfacturatie.

Kortom; een verantwoordelijke functie waarbij geen dag hetzelfde is. Mooi, want dat is exact waar je naar op zoek bent. Je houdt ervan om in de hectiek je hoofd koel te houden en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Je wisselt gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden en in de communicatie (zowel intern als extern) ben je altijd even duidelijk.

Wie we zoeken

 • Minimaal een opleiding op MBO 4 niveau in een relevante richting of aantoonbare werkervaring op dit niveau.
 • Enige ervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met AutoCAD en Syntess is fijn. Maar de bereidheid om dit te leren is even zo belangrijk.
 • Jij gaat altijd voor kwaliteit en de oplossing die volledig voldoet.
 • Je bent een verbinder, je werkt zelf graag samen en laten andere ook op een goede manier samenwerken.
 • Je bent punctueel en proactief wanneer het nodig is.

Wat we bieden

 • Een marktconform salaris
 • 25 vrije dagen en 13 ADV dagen op basis van 40 uur per week.
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen, door te groeien of te specialiseren.

Waarom kiezen voor ALWAKO Installaties?
Comfort superieur. Dat voel je …geldt ook voor jou en je collega’s! ALWAKO Installaties groeit, maar persoonlijke aandacht is en blijft -ondanks onze groei- enorm belangrijk.
We zijn volop in ontwikkeling en zoeken collega’s die hieraan kunnen bijdragen. Ons doel? Iedere dag met plezier naar je werk. Voel jij het al?

Meer weten of direct solliciteren?
We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over de functie en over ALWAKO Installaties. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via hrm@alwako.nl Hanneke Verrijt, onze HR-manager, zal je vervolgens bellen op het tijdstip dat het jou uitkomt.

Direct solliciteren? Super! Dat kan ook via hrm@alwako.nl óf door het invullen van onderstaand formulier. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

foto-werken-bij-Danny

Medewerker aan het woord

Danny. Projectleider bij ALWAKO
Als je oom, vader én broer je voor gingen, dan groei je dus letterlijk op met het ALWAKO-DNA. Inmiddels is Danny alweer dik 20 jaar werkzaam bij ons. De mogelijkheden om te mogen proeven aan de verschillende takken van sport binnen ALWAKO maken het dat hij vandaag de dag helemaal in zijn element is als projectleider. Eerder was hij werkzaam in de buitendienst als hoofdmonteur, maar ook bekleedde hij de functie van tekenaar, werkvoorbereider en calculator. Binnen ALWAKO omschrijven we Danny zijn ‘route’ door ons bedrijf ook wel als ‘groei door vrijheid’; wij geven je de kans om te ervaren wat je nu écht graag doet en waarin je kunt excelleren. Samen beter worden, daar gaat het om. En dat voel je bij ALWAKO.

Solliciteren?

Solliciteren via WhatsApp kan ook! Klik hier!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Andere vacatures

Servicemonteur installatietechniek

Als servicemonteur ben je dagelijks op pad om onderhoud te plegen aan cv-ketels, combi ketels, warmtepompen of ventilatiesystemen.